MERSİN / YENİŞEHİR - 24 Kasım Ortaokulu

24 Kasım Ortaokulu

Okulumuz, Atatürk´ün doğumunun 100. yılı olan 1981 yılında kurulmuştur. 12 derslikli, tek katlı olarak yapılmıştır. 1981-1982 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Daha sonra ek bina yapılarak okulun derslik sayısı arttırılmıştır.

Büyük önder Atatürk´ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım Günü´nün sürekli anılabilmesi için Pirireis Mahallesi Muhtarlığı´nın, Valiliğe başvurusu ile okulumuzun adı      "100. yıl 24 Kasım İlköğretim Okulu " olarak adlandırılmıştır. Ancak aynı yıl içerisinde Mersin´de "100. Yıl" adı ile başlayan beş okul birden kurulmuştur. Bu durum; resmi yazışmalarda, nakillerde sorun olduğundan; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürlüğü İl Danışma Kurulu´nun 23.01.1985 tarih ve 3 sayılı kararı ile okulumuzun adı " 24 Kasım İlkokulu" olarak değiştirilmiş ve Bakanlık genelgesi ile 1992-1993 öğretim yılında " 24 Kasım İlköğretim Okulu " olmuştur. 2011 yılından sonra 4+4+4 Eğitim sisteminin kabul edilmesiyle okulumuz 24 Kasım İlkokulu ve Ortaokulu olarak ayrılmıştır ancak aynı binada eğitim öğretime devam etmektedir.

Eğitim-öğretime 38 Kadrolu Öğretmen ve 915 öğrencimizle devam edilmektedir. Okulumuzda 28 derslik yer almaktadır. Ayrıca 1 BT sınıfı, 1 fen ve teknoloji  laboratuarı, 1 kütüphane, 1 Müzik sınıfı, 1 resim atölyesi, 2 Teknoloji tasarım sınıfı, 1 öğretmenler odası, 1 okul aile birliği odası, 5 idareci odası, 2 rehberlik ve psikolojik danışman odası ve 1 toplantı salonumuz bulunmaktadır. Ayrıca okulumuz bahçesinde voleybol, basketbol ve hentbol sahaları bulunmaktadır.

TEOG Sınavlarında her yıl Fen Liselerine, Anadolu liselerine öğrenci gönderme başarısını yakalamış, bu başarıdan dolayı da Mersin halkının itibarını ve ilgisini kazanmış bir okuldur. Sosyal faaliyetler okulumuzda oldukça yoğundur. Sportif faaliyetlerde de il bazında ve Türkiye genelinde değişik kategorilerde başarı ve ödüllerimiz mevcuttur.

Yayın: 18.12.2015 - Güncelleme: 14.12.2019 23:00 - Görüntülenme: 4567